3 tips som gjør det enklere for deg å søke

Har du noen gang lett gjennom hundre vis av artikler for å finne du skulle hatt svar på? Eller sett gjennom 10 forskjellige wok oppskrifter før du fant den du tenkte på? Google Power Search hjelper deg nettopp med dette.

Hva er Google Power Search?
Google power search er et gratis kurs du kan ta for å søke bedre rundt på nettet. Kurset består av 6 trinn med oppgaver underveis. Trinnene forklareres gjennom videoer, tekster og bilder. Ved hjelp av dette kurset vil du finne informasjon som passer ditt søkt raskt og spare mye mer tid. Jeg selv har valgt å tipse dere om tre av disse, som jeg tror vil hjelpe dere mye i fremtiden!

Steg 1 – Søk etter riktig bildet
Når jeg skal finne igjen logoen til Høyskolen Kristiania for å bruke til forsiden på eksamen, må jeg alltid lete gjennom en del før jeg finner det som passer i riktig format. Men ved hjelp av verktøyet på siden kan jeg velge filteret som gjør dette lettere for meg. Der kan jeg valgte blant annet mellom størrelse, farge, rettigheter og tidspunkt. Nedenfor ønsket jeg et bildet av bare grønne grønnsaker til en artikkel, da skrev jeg “vegetable” og filtrerte til kun “grønne”.

Steg 2 – Søke riktig i teksten
Vi har nok flere ganger som studenter slitet med å finne et ord i en tekst, eller ikke forstått hva ordet egentlig betyr så du prøver å finne det igjen i andre tekster. Dette kan ta utrolig mye unødvendig tid. Ved hjelp av noen få knapper kan du gjøre dette så mye lettere for deg selv. Hvis du trykker “ctrl” + “F” på pc din eller “cmf” + “F” på mac, får du fram et søke felt øverst i venstre hjørne hvor du kan skrive inn ordet du leter etter. Selv har jeg brukt dette flere ganger på word, men aldri vist jeg kunne gjøre det på nettet også!

Steg 3 – Søk med bildet
Denne funksjonen var helt ny for meg! hvem skulle trodd vi kunne søke på ting ved hjelp av bilder, dette gjør ting så mye lettere om du husker et bildet med ikke hva det heter eller kalles! Når du går inn på Google.no så kommer det fram et søkefelt, her trykker du på det lille kamera til høyere og velger bildet, så enkelt!

Her ser du et lite eksempel på hvor mye rart som blir søkt på google, derfor kan google power search være lurt for deg!
Ta kurset du også: Her!

2 Replies to “3 tips som gjør det enklere for deg å søke”

  1. Hei!
    Du har en fin og spennende ingress, men kan godt gjøre skriften fet/kursiv slik at leseren med en gang skjønner at det er en form for ingress. Innlegget er fint delt inn i deler, med fine forklarende underoverskrifter til. Teksten er også fin og forklarende, og dermed enkel for leseren å forstå, og i dette tilfelle; følge! Innlegget kunne godt vært litt lenger.
    Veldig fint at du bruker hyperkoblinger i teksten, men prøv å gjør koblingen litt mer beskrivende. Dersom du legger inn en kobling på ordet “her” så forstår ikke Google hva som er sammenhengen mellom linken og ordet “her”. Du kunne eksempelvis lagt inn koblingen på “Google Powersearch-kurs” eller lignende.

    Beate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *