Hvordan min digitale hverdag ser ut

Denne bloggen
I starten av semester fikk vi beskjed om at vi skulle opprette et domene til en blogg. Dette var jeg veldig negativ og skeptisk til i starter, blogg liksom? hvorfor skal vi blogge? skal jeg bli en sånn teit rosablogger gjennom dette semesteret? I dag sitter jeg heldig vis med en mye bedre føles bak å ha en blogg. Jeg synes det er en veldig kreativ måte for oss studenter å vise hva vi kan og hvordan vi tenker. For det er ikke alle som er like glade i å snakke høyt for klassen å spørre spørsmål. Selv sitter jeg med mange tanker og spørsmål inni hode mitt under forelesing som ikke kommer like naturlig ut av munnen min. Gjennom min blogg er det veldig viktig for meg at jeg får skrevet med mine egne ord, når jeg ikke er så flink til å skrive akademisk og “voksent”. En annen ting jeg synes er ganske spennende er at om vi er er fornøyde med innlegget så kan vi dele det på ulike plattformer. Jeg har sett flere av mine medstudenter gjøre dette med ikke helt turt selv enda, men det kommer seg nok.

Min hverdag digitalt
Når jeg tenker meg om bruker jeg teknologi og det digitale gjennom hele dagen min hver dag. Jeg bruker sosiale medier til å snakke med venner og holde meg oppdatert. På skolen bruker jeg google docs, Facebook, word, LinkedIn og canvas til å skrive ned i forelesinger og kommunisere med klassen. Mens resten av hverdagen min bruker jeg gjennom ulike apper, som blant annet yr, vg, ruter og planday for at ting skal gå rundt.

Digitale plattformer som kan hjelpe deg

Pinterest
Pinterest er en plattform hvor du kan dele bilder og videoer du kan lenke til sider eller lignende. Her kan du finne alt ifra interiør, oppskrifter, treningsøvelser eller mote. Når du har funnet et bildet eller en video du liker, kan du legge den til i en “tavle” som du enten kan kalle “sunne oppskrifter” eller for eksempel “søte hunder”. Neste kan du logger deg inn på Pinterest vil det kommer forslag eller lignende bilder fra det du har søkt på tidligere. Jeg selv bruker Pinterest utrolig mye i hverdagen min. Om morningen ser jeg etter inspirasjon til antrekk, når jeg flyttet inn i ny leilighet så jeg på interiør og her om dagen så jeg på inspirasjon til en hjemmelaget bursdaggave. Tro meg, når du først har begynt å søke så klarer du ikke stoppe! bare prøv

Google Docs
Er det noe jeg bruker mye i hverdagen min så er det google docs. Her kan jeg legge inn notater, oppgaver, besvarelser og artikler i et felles dokument. Dette kan jeg sende linken videre til mine medstudenter eller kollegaer, så kan vi sammen skrive og redigere dokumentet. Google docs bruker jeg spesielt under gruppeeksamen og når jeg og vennene mine vil dele informasjon under forelesningene. Denne plattformen mener jeg alle burde bruke! Den gjør alt så mye enklere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *