Generasjonens utvikling

Da har vi kommet i gang og jeg har skrevet mitt første blogginnlegg! Vi er godt i gang med Digital markedsføring, hvor Arne Krokan skal underviser oss i den første delen om digital økonomi og affære modeller.

I mitt første innlegg har jeg valgt å skrive litt om hva sosialemedier har gjort med språket vårt og generasjon vår. Dette interesserer meg veldig ved at den eldre generasjonen vi har nå, vil aldri komme tilbake igjen når de er borte. De har vært gjennom krig, de er vokst opp uten alt som har med skjerm, internett og mobil og gjøre, i verste fall var det noen få som hadde radio. De snakker på en helt annen måte enn oss, bruker pene ord som omforlatelse, saft suse, slabbedask, pølsevev og mange, mange fler.

Verden har utviklet seg mye på de 30 årene vi har hatt internett. Jeg tror vi alle kan være enige når jeg sier at teknologien har tatt over, globalisert vår verden og endret måten vi lever på. Våres generasjon, generasjon X, er et helt annet menneske enn det våre besteforeldre var. Vi er vokst opp med teknologien rundt oss og lært å bruke den hver eneste dag, på skolen, på jobb og i fritiden. Vi snakker helt annerledes enn de eldre, bruker nye ord som vi selv har funnet på gjennom teknologien, vi er latere enn før og vil helst at teknologien skal gjøre alt for oss.

Dette skremmer meg, det skremmer meg at når den eldre generasjonen blir borte vil vi aldri oppleve den igjen. At vi som mennesker har all mulig teknologi rundt oss til å gjøre ting lettere, bedre, raskere. Som Arne nevnte i forelesingen vil vi innen 2040 ha selvstyrte biler, mat laget på laboratorium og VR briller som skal lære unge å takle psykiske problemer. Dette er jo bare helt sykt, mener jeg. Men selvfølgelig er det mange positive sider med dette, som minsker miljøgasser, hjelpe mennesker, skape organer ved hjelp av 3D printing. Vet ikke hva mer jeg skal si om dette, men heller se hva tiden vil bringe!

-Anna Gilberg

4 Replies to “Generasjonens utvikling”

  1. Hei Anna
    Veldig fint innlegg og mye bra synsing du kommer med. Til neste gang kan du gjerne gå litt dypere inn i tema samt legge ved kilder.

    Otherwise, you´re doing great sweetie!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *