Påvirke oss studenter

Om du vil få fram et budskap eller reklamere for et produkt så er sosialemedier det rette stedet for nå folk den dag i dag. Uansett målgruppe så er sosiale medier en del av hverdagen til alle. For bedrifter så er det brukerne som står i fokus på sosiale medier, og vil man som bedrift drive markedsføring i disse kanalene, må de gjøre seg fortjent til oppmerksomhet fra forbrukerne. Det er ikke bare bedrifter som bruker sosialemedier som en markedskommunikasjon men også organisasjoner, disse bruker mediene for å påvirke våres holdninger og adferder.

Som nevnt i mitt forrige blogginnlegg tok jeg for meg FN´s sitt bærekraft mål nr 12. ansvarlig forbruk og produksjon, jeg mener at dette er en av de viktigste målene. For å at vi skal kutte ned på våres forbruk så må vi få opp øynene våre for det som er rundt oss, og hva er vel bedre enn å bruke sosiale medier til dette?

Jeg planlegger å bruke sosialemedier for å påvirke målgruppen min sin adferd og holdninger rundt matsvinn. Dette er en del av FN´s sitt bærekraft mål nr 12.3. Jeg føler at mye av fokuset skal gå på oss studenter, derfor er målgruppen min studenter mellom 20-30 år. Å redusere matsvinn er et viktig globalt og politisk tema. FN har estimert at ca. 1/3 av all mat som produseres i verden ikke blir spist, men kastet i søpla. målet er å halvere matsvinnet målt i kg/innbygger i dagligvarehandelen og hos forbrukerleddet innen 2030. Dette tror jeg er et mål vi i Norge skal klare å nå.

For å påvirke studenter må ting være billig, derfor er Karen din instagramkonto et godt utgangspunkt til hvordan du kan nå ut til studenter. Vi liker det billig, enkelt og raskt. Av og til liker vi at det er mye så vi har rester i flere dager, og noen ganger trenger vi bare litt for å slukke sulten. For å kunne endre holdningen til en student må det være enkelt, for studenter er rett og slett late. Derfor er det dette jeg skal fokusere på! Gjør ting så enkelt, at til og med den lateste student kan endre sin holdning og adferd.

https://nettrafikk.no/sosialemedier/
https://www.fn.no/Om-FN/FNs-baerekraftsmaal

IKKE FERDIG

One Reply to “Påvirke oss studenter”

  1. Hei Anna!
    Spennende å lese innlegget ditt om some. Ser at du skriver at du ikke er ferdig med innlegget, så da ville jeg anbefalt å gjort det ferdig her på bloggen :). Det er så fint for alle som går inn på bloggen din i fremtiden at alle innleggene er fullstendige 🙂 Husk å skrive kilder under alle bildene du bruker. Bruk feks hyperlink! Lykke til videre 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *